Mákos guba
sponsored links
Jó, hát nem egy nagy ördöngösség összerakni egy mákos gubát gondolhatjátok sokan, és nem is egy hatalmas gasztronómiai produktum, hogy egy külön posztot keljen szánni neki, de mint a legegyszerûbb dolgok egyikét ezt is olyan könnyû elrontani, és ehetetlenné tenni, mint bármelyik másik bonyolultabban készítendõ étek társát.
Azon túl jól jöhet a blogokat böngészõ kezdõ házi tündéreknek is egy kis útmutatás ;)
Ugye elkészült a gubarúd és szikkadt egy éjszakát, de ha nem pepecseltünk a saját sütésû pékárúval akkor sima kifli,úgy 7-8 db, a legalkalmasabb erre, az is szikkadtan, másnaposan.
Felkarikázzuk a péksütit, eközben úgy fél liter tejet felteszünk melegedni 2 vaníliás cukorral és 5 dkg vajjal.
A mákot ledaráljuk 2:1 arányban cukorral. Tehát 2 kanál mák 1 kanál kristálycukor, vagy ha darált a mákunk akkor 2 kanál ...