Mákos guba
sponsored links
Egy étel, amit szeretek, mégse fõztem soha. Bár a fõzés szót azért talán kicsit túlzás alkalmazni arra, ami mondjuk az egyetemi menzán a mákos gubát jelentette: ázott kifli, megszórva cukros mákkal. Láttam én a blogokon, hogy lehet ezt kifinomultabban is csinálni, de nem éreztem erõs késztetést, míg nem jött szembe olyan kifli (egyenes, puha héjú, mégsem zsíros), amibõl érdemes lenne hozzáfogni.
Mákos guba (2 személyre):
8 dl tejet összekeverünk 2 dl habtejszínnel. 1 csipet sóval, 1 félbevágott vaníliarúddal, és kikapart magjaival együtt felforralunk, majd félreteszünk. 4 tojássárgát kikeverünk 15 dkg kristálycukorral, és mikor szép habos, akkor kevés tejes tejszínnel felengedjük. Ezt a keveréket visszaöntjük a többi tejhez, és lassú tûzön, kevergetve besûrítjük. 10 dkg darált mákot elkeverünk ...