Mákos guba

2011-11-18

sponsored links

Nem, ez még nem a karácsonyi hangulat, nálunk ez sosem volt karácsonyi "tartozék" valahogy. Nem is igen szereti más a családból rajtam kívül. Most egyszerûen csak megkívántam és a maradék kifli adta a lehetõséget hozzá. És azt hiszem, gyakran tényleg így születnek a nagy dolgok. Véletlenül. Nyilván nem én fedeztem fel ezzel a spanyolviaszt, de számomra mindenesetre megdöbbentõ felismerést hozott az a tény, hogy a gyakorlatilag kõvé száradt kiflibõl milyen nagyszerû gubát lehet készíteni a csak enyhén szikkadt, esetleg pirítotthoz képest. Belül pudingszerûen krémes lett, kívül ropogósra sült a héja, ehhez most nem kívánkozött öntet, ez számomra így volt tökéletes.

Kb 3 dl tejet meglangyosítottam, elkevertem benne

1 csomag vaniliás cukrot és ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/18/mako...

sponsored links

Keres?s