Mákos finomság málnavelõvel

2017-07-09

sponsored links

Az eper után megjelent a málna, ami harsány színével valami nagyon finom, kényeztetõ édességre inspirálhatja az embert. Pár hozzávaló, néhány perc és felejthetetlen élményben lesz részünk, ha elkészítjük ezt a mákos finomságot málnavelõvel. Hogy milyen a mák a málnával? Fantasztikus. Érdemes kipróbálni, hogy megtudja mindenki...

Hozzávalók:

20 dkg fehér csokoládé
2 dl zsíros tejszín
25 dkg mascarpone
15 dkg darált mák
2 evõkanál porcukor
50 dkg málna
5 dkg kristálycukor
pár korty juharszirup

Elkészítése:

A málnavelõhöz a kristálycukrot feltesszük a tûzre egy gyorsforralóban és karamellizáljuk, majd mehet rá a málna. 15 percig nagy tûzön forraljuk, majd szitán áttörjük. Mehet bele egy kis juharszirup, majd visszatesszük a tûzre és redukáljuk, még kb 15 percig kis lángon fõzzük, a végén leturmixoljuk (rúdmixerrel lezúzzuk). A kész gyümölcsvelõt lehûtjük.

A fehér csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk, a tejszínt egy kanál porcukorral kemény habbá verjük, a mascarponét egy kanál porcukorral alaposan kikeverjük, majd a mákot beleforgatjuk a csokiba, összedolgozzuk a mascarponéval és óvatosan eldolgozzuk benne a kemény habbá vert tejszínt is. Az elkészült krémet, amely így még eléggé folyós, alaposan lehûtjük. A végeredmény ránézésre olyan lesz, mintha fagyi lenne.

Tálaláskor a mákos krémbõl a tányérra teszünk néhány kanállal, majd a málnavelõvel gazdagon meglocsoljuk.

Ennyi az egész. Nehéz abbahagyni, csak enné az ember...


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s