Mákos-diós-birslekváros máglyarakás

2012-01-05

sponsored links


Sokáig nem szerettem (nem is készítettem) máglyarakást vagy mákos gubát - az áztatott kifli/kalács állaga miatt.

Aztán egyszer kattant valami az agyamban: jé, ez nagyon finom!, azóta néha mûsorra tûzöm.

Ez a máglyarakás eszméletlen finom lett! Egy falatban van benne mák, dió, pikáns birslekvár (by Gabojsza, köszönöm!), fahéj. 

Aki nem kapott még csömört a beiglik után, próbálja ki, imádni fogja! Az én szám persze könnyen jár: nem sütöttem beiglit ;-)

Mákos-diós-birslekváros máglyarakás

Hozzávalók:

  • 5-6 szikkadt kifli
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg birsalmalekvár (vagy egyéb pikáns lekvár)
  • 1 késhegynyi õrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg pörkölt, darált dió ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/01/mako...

sponsored links

Keres?s