Mákos-diós-birslekváros máglyarakás
sponsored links
Sokáig nem szerettem (nem is készítettem) máglyarakást vagy mákos gubát - az áztatott kifli/kalács állaga miatt.
Aztán egyszer kattant valami az agyamban: jé, ez nagyon finom!, azóta néha mûsorra tûzöm.
Ez a máglyarakás eszméletlen finom lett! Egy falatban van benne mák, dió, pikáns birslekvár (by Gabojsza, köszönöm!), fahéj.
Aki nem kapott még csömört a beiglik után, próbálja ki, imádni fogja! Az én szám persze könnyen jár: nem sütöttem beiglit ;-)
Mákos-diós-birslekváros máglyarakás
Hozzávalók:
- 5-6 szikkadt kifli
- 2,5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 4 tojás
- 20 dkg birsalmalekvár (vagy egyéb pikáns lekvár)
- 1 késhegynyi õrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg pörkölt, darált dió ...