Mákos- citromos torta

2014-02-10

sponsored links





Hozzávalók:
  •  6 tojás
  • 6 ek. víz
  •  8 ek. liszt
  • 4 ek. kakaópor
  • 10 ek. cukor+ 3 ek. cukor
  • 1 tasak sütõpor
  • 4 dl tej
  • 6 dl habtejszín
  • 1 vaníliaízû pudingpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 tasak zselatin
  • ? citrom leve

Szirup:  
  • 2 dl víz
  • 3 ek.  cukor

Elkészítés:

Sütünk 2 darab 3 tojásos barna piskótát szív alakú formában. A 3 tojás fehérjét a három kanál vízzel és 5 kanál cukorral  kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákavarjuk a tojások sárgáját, a 2 kanál kakaóport, a 4 kanál lisztet, és a fél tasak sütõport. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és elõmelegített sütõben megsütjük. Ugyan így készítjük el a második piskótát is. Míg a piskóták kihülnek elkészítjük a krémet.  3 dl tejet fõni teszünk, a maradék 3 kanál cukorral elkavarjuk a pudingport. Amikor fõ a tej beletesszük a darált mákot és 1-2 percig fõzzük, majd belekavarjuk a pudingporos keveréket. Sürû péppé fõzzük. Amíg hûl a pép kihabosítunk 4 dl a habtejszínt. Ha kihûlt  a pép akkor könnyedén hozzákavarjuk a habtejszínt és az utasítás szerint feloldott zselatint, meg a fél citrom levét. Hûtõszekrényben dermedni hagyjuk. Közben a szirupot is elkészítjük: felforraljuk  a vizet és belekavarjuk a 3 kanál cukrot. Kettévágjuk mindkét piskótát. Az alsó lapot meglocsoljuk sziruppal és megkenjük a krém egyharmadával. Ráhelyezzük a második lapot, meglocsoljuk és megkenjük a maradék krém felével. A harmadik lapot is ráhelyezzük, meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel, majd ráhelyezzük az utolsó lapot is. Ezt is locsoljuk a sziruppal. A maradék 2 dl habtejszínt is felverjük, bevonjuk a tortát vele és tetszés szerint díszítjük.


Folytats a blogon ... szannalina.blogspot.com/2014/02/makos...

sponsored links

Keres?s