Mákos-citromos keksz aszalt áfonyával (cukormentes)
sponsored links
Még mindig aprósüti-láz van... És most már aszalt áfonya-láz is. Annak idején városszerte minden boltot felforgattam cukormentes aszalt áfonya után, de sehol nem jártam sikerrel. Szerencsére Anyukámnak sikerült, ami nekem nem. Így most mindenbe bele akarom tenni... Ezt a kekszet a Flatcat blogon találtam. Illetve nem egészen ezt, mert persze változott a receptúra. Egyrészt diabetikus lett, másrészt egész mák került bele a darált helyett. A család szerint nagyon finom (bár Anya egy pici fahéjat még hiányolt belõle). Én pedig megsütni szerettem :) Úgyhogy mindenki jól járt :)))
Hozzávalók 40-45 db kekszhez:
-20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (DW sütõliszt)
-10 dkg egész mák
-10 dkg nyírfacukor por
-15 dkg vaj
-8 dkg aszalt áfonya (cukormentes!)
-1 kezeletlen citrom leve és héja
-1 kis tojás.
-10 dkg egész mák
-10 dkg nyírfacukor por
-15 dkg vaj
-8 dkg aszalt áfonya (cukormentes!)
-1 kezeletlen citrom leve és héja
-1 kis tojás.
Elkészítés:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, formázzunk belõle hosszú rudat, és tekerjük folpack-ba, majd hagyjuk a hûtõben pihenni. Ha a tészta megdermedt, éles késsel vágjuk kb 3-4 mm-es szeletekre. (Nekem ehhez lágynak bizonyult a tészta, így amiket levágtam, oválisak lettek. Persze hagyhatjuk így is, én azonban kis golyókat formáztam a levágott darabokból, és a két tenyerem között lapítottam õket korongokká). Sütõpapírral bélelt tepsire pakoljuk õket, és 180 fokra elõmelegített sütõben 16-18 perc alatt süssük meg a korongokat. Vigyázat, melegen még törékenyek. Ha kihûltek, tegyük a kekszeket jól záródó dobozba, így sokáig eláll.
Ui: Tehát áfonyás receptekkel még találkozhattok majd. Tele vagyok ötletekkel...