Mákos-citromkrémes tekercs
sponsored links
Mákos-citromkrémes tekercs
Hozzávalók
a mákos piskótához: 4 tojás, 8 evõkanál cukor, 5 dkg mák, 3 evõkanál étkezési keményítõ, fél tasak sütõpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj;
a krémhez: 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 1 kisebb citrom leve, 20 dkg vaj, 5 dkg cukorpor;
a díszítéshez: 1 teáskanál mák, 2-3 szelet citrom
Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, ezzel együtt még verjük 2-3 percig, majd könnyedén belekavarjuk a tojássárgáját is.
2. A darált mákot, az étkezési keményítõt, a citromhéjat meg a sütõport összevegyítjük, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz és könnyedén összeforgatjuk.
3. A masszát sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd elõmelegített ...