Mákos almás krémes (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
a tésztához:
10 tojásfehérje
8 dkg porrá õrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
15 dkg darált mák
2 dkg nyílgyökérliszt
az almás részhez:
50 dkg alma
a krémhez:
15 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolaj
A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverõvel folyamatosan kevergetve addig fõzzük, amíg besûrûsödik. Lehúzva a tûzrõl kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihûtjük, majd annyi idõre amíg dermedni nem kezd hûtõszekrénybe tesszük. Az almát lereszeljük. Addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog. Félretesszük A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a nyílgyökér liszttel és édesítõanyaggal elkevert mákot. A masszát sütõpapíros lemezre kenjük, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve kihûtjük. Három csíkra vágjuk. Amíg a tészta sül, illetve hûl összeállítjuk a krémet, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hõmérsékletû legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgõz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hûtõszekrénybe téve érhetjük el a kenhetõ állagot. Az egyik tésztacsíkra rákenjük az almás tölteléket. Ráhelyezünk egy másik lapot, amit megkenünk a vaníliás krémmel. Erre kerül a harmadik lap. Szerintem érdemes egy éjszakán át dermedni hagyni a hûtõszekrényben. Annyi idõ alatt jól összeérnek az ízek.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!