Mákom volt....
sponsored links
...de tényleg!:) Maradt egy kis mák karácsonyról,s mielõtt végleg megromlana gondoltam sütök egy kis mákos sütit.A kosárkák elfogytak,s így legalább lesz utánpótlás,ráadásul felhasználtam a maradék mákokat nehogy már kárba vesszen!
A krém sütés és hûlés után is jó habos,s nem folyik szét,szépen lehet szeletelni.Viszonylag gyorsan elkészült.Amíg tésztát meggyúrtam,már készült a csak zöldségbõl álló vagyis totál vega leves,s Petimnek holnapra egy kis rakott krumpli: krumpli,mangalicakolbász, tejföl,és Fekete-erdei sonkaszeletek a végére.
( maradékokból-3szoros réteggel).
Miközben a süti tésztája pihent a hûtõben, elkészítettem a krémet.Így tehát jól beosztottam az idõt.
Nagyon finom mákos süti kerekedett belõle!Próbáljátok ki!
Mákos kocka Kriszta módra
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg puha vaj
- 2 tojássárgája
- 8 evõkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
- 40 dkg darált mák
- 35 dkg nádcukor ...