Mák és tejföl avagy A guba új élete
sponsored links
Egyszerûen csak jött, megkívántam, elkészítettem....
ALMÁS- MÁKOS GUBA,
MÉZES-VANÍLIA ÖNTETTEL
ALMÁS- MÁKOS GUBA,
MÉZES-VANÍLIA ÖNTETTEL
Hozzávalók:
6 db szikkadt kifli
1 p. tejföl (175g)
0.5 dl tej
1 db szép alma (15-20 dkg)
1 db tojás
10 dkg kristálycukor
5 dkg darált mák
vaníliás pudingpor
tej, méz
A tejfölt, a tejet, a tojást, a cukrot és a mákot alaposan összekeverjük.
Az almát kis kockákra vágjuk és ezt is belekeverjük a mákos tejfölbe.
A kiflit felkarikázzuk és a mákos masszába forgatjuk.(Ez a mûveletet célszerû lazán, de alaposan, és inkább kézzel végezni.)
Egy pástétomformát sütõpapírral kibélelünk, úgy, hogy legyen annyi lelógó rész, amit majd visszahajtva, befedi gubánkat.
A gubát, egységesen eloszlatva beleborítjuk a formába, majd a sütõpapírral lefedjük (visszahajtjuk) és finoman lenyomkodjuk.
Elõmelegített sütõben 180-190 fokon, 25-30 percig sütjük.
A vanília öntetet a legegyszerûbb módon készítjük el; - vanília pudingból, kicsit lazábbra és mézzel ízesítjük.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!