Májusi zöldségtál

2017-05-16

sponsored links

Évente nagyjából 3,7x használom az Ügyfélkapumat, így évente pontosan 3,7x vakarom a fejemet, amikor a bejelentkezési oldalon vagyok. Vagy a jelszó nem jut eszembe, ami a kisebbik dilemma, mert kérhetek újat emailben. Kicsit már el is kopott az Elfelejtett jelszó ?gomb?. De általában az a jellemzõ, hogy a bejelentkezési nevemet sem tudom. És ez fájdalmas, mert ezt csak személyesen lehet elintézni.

Kaptam egy értesítõt, hogy  az apeh elkészítette az adóbevallásom tervezetét, és kíváncsi emberként érdekelt, milyen az, amikor az adóhatóság segít nekem, állampolgárnak. Igen ám, de jelszó és bejelentkezési név hiányában ezt soha nem tudom meg. Szóval a rendszer kivágott az ajtón, én meg mászhattam be a kormányablakon, hogy kikérjem a felhasználó nevet. Amikor megérkeztem, az elsõ gondolatom az volt, hogy már megyek is. Csurig tele volt a váró. Aztán vettem egy levegõt és odamentem a sorszámos automatához. Ott állt Károly, a sorszámok õrzõje, aki 8 óra 45 perc 21 mp-kor megnyomta nekem a megfelelõ gombot, és kíméletlenül tájékoztatott, hogy minimum másfél órás várakozási idõvel számoljak. Itt újra megfordult a fejemben az, hogy akkor én mégis csak megyek. Inkább. Adóbevallás ide vagy oda, én ezt nem várom meg. A reggeli kávémat sem ittam meg, tikkelés lesz a vége.

Végül 22,8 perc alatt végeztem, amit szerintem csak annak köszönhetek, hogy nagyon gyorsan végezni akartam, na meg az egyetemes jóakarat  iránti mély elkötelezõdésemnek és a szorgos mormolásnak. Azért ennyi idõ alatt is láthattam a mártix mûködését, és csodáit? Jobb rajta kívül lenni, mint benne.

Elõkészítés: 10 perc

Sütési idõ: kb. 15 perc





Hozzávalók (nekem):

2 vékony szál újhagyma

1 nagy marék nagyon apró parázskrumpli (mogyorónyik)

6-8 szál vékony zöld spárga

3-4 db bébi cukkini (5-6 centisek)

1 (esetleg 2) púpozott ek. mascarpone

1 ek. magos mustár

3-4 db kisebb ecetes uborka + 1 kis löttyintésnyi a levébõl

só, bors

1 tk. citromlé

1 nagy csokor friss kapor

olívaolaj

A parázskrumplikat, a zöld sprágákat és a bébi cukkiniket megmostam, hagytam száradni õket. Megmostam, megszárítottam és finomra aprítottam a kaprot.

A mascarponét kikevertem a mustárral, sóval borssal, 1 tk. kaporral és az apróra kockázott ecetes uborkával.

Egy serpenyõt hevíteni kezdtem. Felkarikáztam az újhagymát, nagyobb darabokra vágtam a cukkinit, a spárga végeket lepattintottam, majd kb. 1 ? 1,5 centis darabokra törtem. A fejüket félretettem. Olívaolajat öntöttem a serpenyõbe. Az újhagymát a forró serpenyõbe tettem, sóztam és 1 percig közepes lángon pároltam. Hozzáadtam a megmosott és megszárított nagyon apró parázskrumplikat, sóztam és fedõ alatt fõzni/sütni kezdtem. Idõnként megrázogattam a serpenyõt. Nagyjából 8-10 perc után ez az apró krumpli fogkeményre puhult, így hozzáadtam a cukkinit és a spárgát is. Megszórtam egy jó nagy csipet aprított kaporral. Sóztam, borsoztam, meglocsoltam a citromlével. További 4-5 percig sütöttem az egészet, fedõ alatt. Amikor elzártam a tüzet, megszórtam a maradék kaporral. A mustáros mascarponéval tálaltam és ettem.

Nekem most nem hiányzott hozzá semmi, de fõzhetünk hozzá mondjuk kölest. Vagy rizst. Vagy ehetjük buggyantott tojással is.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog


Innen is szemezgethettek





Májusi piaci körkép receptekkel



Nagyon zöld tavaszi saláta



Tavaszi zöldségleves zöldborsóval zöld spárgával újkrumplival



Tavaszi tészta




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/05/16/maj...

sponsored links

Keres?s