Májusi szilvalekvár

2011-05-16

sponsored links


Viszonylag ritkán fõzök lekvárt május elején, de most erre is sor került (szép sorban megvalósulnak a legtitkosabb vágyaim). Nagy fagyasztóürítésben voltam, ilyenkor szoktam leengedni, hogy aztán legyen helye az epernek és társainak, és az alján még hányódott három zacskó vörös szilva. Nem nagyon szeretem a vörös szilvát, nehéz kimagozni, nem is annyira édes, nekem túl puha a húsa (mondjuk, pálinkának kiváló:)), tavaly nyáron azért gondoltam, kipróbálom, ha már van, és olyan három kilónyit megmostam, és csak úgy magostul bezacskóztam, és lefagyasztottam, hátha jó lesz valamire. Például arra, hogy félig jegesen megegyem (súlyos függõségben szenvedek a félig jeges fagyasztott szilvák iránt), de nem jött be, túl savanyú volt. Most aztán majdnem kidobtam a kukába, de arra gondoltam, hogy úgyis elfogyott szinte minden tavalyi lekvár, egy-két kósza cukormentes körte van még, mert abból nagyon sok volt tavaly, szóval biztos nem árt még egy kis házi lekvár. Tudom, hogy nincs valami fergeteges íze, de majd feldobom egy kis fahéjjal, meg hát teszek bele cukrot, mert ugyan nagyon szeretem a savanykás lekvárokat, de azért ez még nekem is túlzás lenne.
(Szilvalekvár terén sült szilvaklekvárban utazom évek óta, kizárólag édes besztercei szilvából.)

Hozzávalók:...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/05/majus...

sponsored links

Keres?s