Májusi pereszkés mártás
sponsored links
Édesanyám testvére szokta szedni nekünk a finom erdei - mezei gombákat, ezt is õ gyûjtötte, igaz nem volt sok, de egy kis mártásnak megadta az ízét. Én nagyon, de nagyon szeretem ezt a gombát.
Hozzávalók: 25 dkg májusi pereszke,1 - 2 evõkanál liszt, 3 - 4 dl tej, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A gombát megmossuk, felszeleteljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk (esetleg egy kis vizet öntünk alája). Hozzáadjuk a pirospaprikát, a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk,folyamatosan kavargatva besûrítjük.
Hozzávalók: 25 dkg májusi pereszke,1 - 2 evõkanál liszt, 3 - 4 dl tej, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A gombát megmossuk, felszeleteljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk (esetleg egy kis vizet öntünk alája). Hozzáadjuk a pirospaprikát, a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk,folyamatosan kavargatva besûrítjük.