Májusi pereszkés mártás

2014-05-02

sponsored links

Édesanyám testvére szokta szedni nekünk a finom erdei - mezei gombákat, ezt is õ gyûjtötte, igaz nem volt sok, de egy kis mártásnak megadta az ízét. Én nagyon, de nagyon szeretem ezt a gombát.


Hozzávalók: 25 dkg májusi pereszke,1 - 2 evõkanál liszt, 3 - 4 dl tej, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A gombát megmossuk, felszeleteljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk (esetleg egy kis vizet öntünk alája). Hozzáadjuk a pirospaprikát,  a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk,folyamatosan kavargatva besûrítjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s