Májusi Magyar Konyha
sponsored links
Tegnap hozta meg a posta az aktuális Magyar Konyhát! Minden ízében, minden oldalán ott a tavasz, lássuk azonban kissé részletesebben is.
Az aktualitásokat követve rögtön egy Széll Tamás interjúval kezd a lap. Bár szerintem már igen sokan tudják ki õ, de aki esetleg lemaradt róla, Tamás egy budapesti Michelin-csillagos étterem szakácsa, aki Magyarország történetében elõször bekerült a Bocuse d'Or jövõ évi döntõjébe. Az óriási fegyvertényrõl, kulisszatitkokról, életútról, házias ételekrõl egyaránt van szó a beszélgetésben.
Aztán rögtön itt van gyermekkorunk egy "réme" a finomfõzelék. A környezetemben legalábbis szinte minden gyereket ki lehetett volna vele kergetni a világból, mikor feltûnt a menzán. Persze ma már értjük, hogy ez a minden földi jóval készülõ finomság (szó szerin) miért és mibõl züllött le, mint ahogy azt is, hogyan lehet egy kicsit újragondolva, másképp elkészítve ismét az asztalunkra tenni. Persze, ha már nyakig a tavaszban járunk, csak úgy dúskálunk a friss zöldségekben, a zöldborsóban, a sárga- és fehérrépában, karalábéban, retekben, újburgonyában, hüvelyes cukorborsóban.
Különösen érdekes lett a lap tízes listája hazai, kisüzemi tejtermelõkrõl és forgalmazókról, akiktõl bátran vásárolhatunk mindenféle tejterméket, ám, ha valaki "csak" tejet venne, mert mondjuk, kipróbálná a házi aludttej vagy a túró ...