májpástétom formában
sponsored links
mindig is ámulkodva tekintettem a baconbe faintosan bebugyolált, fûszeres májpástétomokra. vágytam is sütõformára (terrine), nézegettem különbözõ üzletekben, volt fehér, volt kék, piros meg egyéb színben, kerámiából, gránitból, mázas meg nem mázas kivitelben, matt és fényes felszínû, szóval lehet válogatni. aztán amikor szembetalálkoztam egy river cottage recepttel még decemberben, jött az ihlet, kicsit variáltam, de pástétomforma nem volt, elkészült hát kenyérformában. és mondhatom, nem kell ide terrine-es edény. a következõ recept titka, hogy a májat apróra kell vágni, nem pedig darálni, valamint, hogy az elkészült pástétomot legalább egy éjszakán át préselni kell, hogy szépen egyben maradjon. az eredeti recept frissen lõtt szarvas májáról szól, hát, szóljon, aki be tud olyat szerezni.
fûszeres sertésmájpástétom
400 g friss sertésmáj
400 g darált sertéslapocka
2-3 nagy fej vöröshagyma
kevés libazsír/kacsazsír
2-3 gerezd fokhagyma
frissen õrölt feketebors
kis csokor zsálya
bõséges friss kakukkfû
nagy csipet szerecsendió ...