Májkrémes tojásfasírt
sponsored links
Bemutatok nektek egy nagyszerû receptet. Sokat kísérleteztem rajta, amíg a végeredmény nekem is tetszett. Gyermekeim nem eszik a bárányból készített drobot, de még a csirkemájast sem kóstolják meg. Egyszer májkrémmel készítettem ezt a finom tavaszi ételt és lássatok csodát mindenkinek tetszett.
Hozzávalók: 250 g májkrém(disznó, csirke), 4 fõtt tojás, 3 fõtt burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, 4 evk. zsemlemorzsa, só, bors. Még: 4 evk. liszt, 1 tojás, 4 evk. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A burgonyát megtörjük, a petrezselyemzöldet és a tojásokat késsel apróra vágjuk. Hozzáadjuk a májkrémet és a tojást. Ízlés szerint fûszerezzük. A végén zsemlemorzsát vegyítünk bele, annyit, hogy gombócokat tudjuk formázni.
Mindegyik gombócot elõször lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és rendre forró olajban kisütjük.
Friss zöldhagymával fogyasztjuk.