Májgombócleves és májkrém nyúlmájból
sponsored links
Rá volt ugyan írva a zacskóra, hogy a hús májjal együtt van, de arra azért nem számítottam, hogy az 1,25 kg-os nyúlból végül is 25 dkg máj lesz... No mindegy, végül is a férjem is és én is szeretjük a májat, nagy baj csak nem lesz belõle. Természetesen nem lett, különös tekintettel arra, hogy a nyúlmáj finom. Kinézetre hasonlít a csirkemájra (csak egy kicsit nagyobb), íze engem inkább a borjúéra emlékeztetett. Mivel a gyerekekre máj ügyben nem számíthatok, ezért hirtelen kétféle étel is készült belõle. Egyrész májgombócleves, másrészt pedig májkrém. Mindkettõ igen jól sikerült, már nem is bántam annyira az "átvágást"...
A májgombócokhoz
kb 12 dkg májat apróra vágtam - úgy, mintha petrezselymet aprítanék - aztán elkevertem
1 tojással,
3 evõkanál zsemlemorzsával,
3 evõkanál búzadarával, fûszereztem ...