Májgaluska leves kenõmájasból
sponsored links
Valami gyors levesre vágytam ma, végig gondoltam mi van itthon. Eszembe jutott, hogy van kenõmájas és régen volt májgaluska leves. Gyorsan zöldséget tisztítottam, feldaraboltam, megdinszteltem kevés olajon, felöntöttem a kellõ mennyiségû vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítõvel, borssal, és fõni hagytam.
Közben összeállítottam a májgaluskát 2 db M-es tojás, 8 dkg zsemlemorzsa (házi készítésû), 2-3 evõkanál víz, kb. 1 csapott teáskanál szitált ételízesítõ, 18 dkg Szigeti májas, kevés õrölt bors és szárított petrezselyemzöld felhasználásával.
Amikor a zöldségek puhára fõttek, beszaggattam a májgaluskát, pár perc fõzés után megkóstoltam, hogy rendesen átfõtt-e. Jónak találtatott, ezért ehettem is ezt a gyors és finom májgaluska levest.
És az egész családnak nagyon ízlett :)!
És az egész családnak nagyon ízlett :)!