Májgaluska leves

2018-04-13

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre

1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
3 evõkanál olaj


A májgaluskához
10 dkg máj
1 tojás
2-3 evõkanál búzadara
fél kávéskanál só

A zöldségeket megtisztítjuk és karikára, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk és puhára fõzzük a zöldségeket.
A májgaluskához a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi búzadarát, amennyit felvesz.
Két teáskanál segítségével a levesbe szaggatjuk és kb. 5 percig alacsony lángon fõzzük, majd tálalás elõtt lefedve 15-20 percet pihentetjük


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2018/04/majgal...

sponsored links

Keres?s