Májgaluska leves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
3 evõkanál olaj
só
A májgaluskához
10 dkg máj
1 tojás
2-3 evõkanál búzadara
fél kávéskanál só
A zöldségeket megtisztítjuk és karikára, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk és puhára fõzzük a zöldségeket.
A májgaluskához a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi búzadarát, amennyit felvesz.
Két teáskanál segítségével a levesbe szaggatjuk és kb. 5 percig alacsony lángon fõzzük, majd tálalás elõtt lefedve 15-20 percet pihentetjük