Májas grízgaluska, vagy grízes májgaluska
sponsored links
Csirke leveshez fõztem ezt a finom májgaluskát, vagy májas grízgaluskát, kinek hogy tetszik jobban. Igaz kis Unokám csak a levest ette csigatésztával, a többiek azonban a levesükbe szedhettek ebbõl a finom májgaluskából is. A levest csirke levescsomagból fõztem, bezöldségelve (3 szál répa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zellergumó, 1 hagyma, 1/2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöld, 2,8 lite víz, 2,5 fehér kanál szitált ételízesítõ, kevés õrölt bors), zepter gyorsfõzõ fedõvel a szokásos jelzések után 8 percig, aztán visszahûtöttem a fazekat, átszûrtem a levest és belefõztem a csiga tésztát. Ennek fõzési ideje kb. 10-12 perc volt. Másik edényben fõztem meg a májgaluskákat tyúkhúsleves kockás vízben.
A májgaluska hozzávalói:
2,5 db csibemáj elkaparva, 1 pici fej hagyma (egészen apróra vágva, kevés olajon megdinsztelve, kihûtve) 1 db tojás, 3 evõkanál ...