Májas batyu
sponsored links
A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók
Hozzávalók:
- Kb. 65 dkg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek. zsír
- Só
- Majoránna (sok)
- 2 db tojás
- 12 szelet császárszalonna
- Kevés reszelt parmezán
Elkészítés:
- A májat megmostam, apróra daraboltam.
- A hagymát szintén apróra vágva a zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a májat, fûszereztem, és 1-2 percig sütöttem. Nem kell teljesen készre pirítani, mert betoljuk még a sütõbe is.
- Hagytam egy picit kihûlni, és a két, felvert tojással összeforgattam.
- 6 db szufléformát 2-2 keresztbe tett császárszalonnával kibéleltem, és megtöltöttem õket a májjal. A szalonnák végét ráhajtottam, és 180 fokos sütõben kb. 10 percig sütöttem. A tetejüket megszórtam reszelt parmezánnal, és visszatoltam még úgy 7-8 percre a sajt pirulásáig.
Nagyon mutatós, nagyon finom!