Máj és hagyma avagy Csak egy kis csavar

2017-10-09

sponsored links

Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult...
Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni ahogy "kell" ? na jó ez csak vicc, de akkor is.
...és valóban, mindig úgy KELL? csak úgy lehet? nem értem...















TÁRKONYOS SERTÉSMÁJ 
Hozzávalók:
70 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 ek. mustár
liszt
tárkony
bors, só
(rizibizi)
A szalonnát felcsíkozzuk és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát, csíkokra illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani.
Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evõkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük és alaposak kiforraljuk. A májat NE fõzzük sokat, mert keményedik.
Tálalás elõtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk; és  rizibizivel kínáljuk.
(Aki szereti, több mustárt is használhat.)









Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s