Máglyarakás szelet
sponsored links
Mint azt már megszokhatták követõim,hagyományosan szinte semmit nem készítek. Igyekszem mindent egy icipicit egészségesebbé tenni. Így történt a máglyarakással is,amibõl a bolt kenyeret szerettem volna kihagyni.
Hozzávalók
Tészta:
10 dkg teljes kiörlésû tönkölyliszt
5 dkg zabliszt
5 dkg xilit/eritrit
Fél cs sütõpor
4 tojás sárgája
7.5 dkg vaj
Tej
Töltelék:
1 kg alma(tisztítva)
3 dl lekvár
10 dkg darált dió
Tetejére:
4 tojásfehérje
2 e.k. lekvár
1 dkg xilit/eritrit
Elõkészítjük az almát. Pucoljuk,magozzuk,reszeljük,fahéjjal megpároljuk. Kihûtjük.
Kikeverjük simára a tészta hozzávalóit,annyi tejjel amitõl sûrûn folyó masszát kapunk. Kb 20×25-ös tepsiben 170 fokon elõsütjük. Mikor már kérges a teteje,jó.
A fehérjét csipet sóval habbá verjük,a végén hozzáadva az édesítõt és a lekvárt.
Kivesszük a sütõbõl a tésztát,megkenjük lekvárral,megszórjuk dióval,ráhalmozzuk az almát. A tetejére kanalazzuk a habot, kanál hátuljával megcsúcsozzuk. Visszatoljuk a sütõbe. 180 fokon 10 percig,majd 150 fokon kb 20 percig sütjük.