Mágikus mágnáspite
sponsored links
Egy újabb családi recept, amit az 1800-as évektõl igazolhatóan süt minden nõtag, aki ennek a családnak a részese. Csoki, dió, baracklekvár, rum és citrom. Klasszikusnak számító ízkombináció, szerintem sose megy ki a divatból. Ha rajtam múlik biztosan nem. Karácsonykor sem maradhat el.
Azt szeretném csak mondani, hogy az okos nõk sokat tanulnak az anyósuktól. Így vagy úgy, de mindenkitõl lehet tanulni, és az anyák általában szeretik ha a fiukat az élet akkor is tovább kényeztetik, ha már kikerültek az õ ölelõ karjaik közül, így érdemes rájuk figyelni, tanulni, és továbbvinni a tudásukat, és a hagyományaikat is. Mielõtt valaki úgy érezné összezavarodott, mert a "kedvesmamáról" tudja, hogy legfeljebb mignont vesz a cukrászdába, annak elárulom, hogy jogos az észrevétel, de most nem róla beszélek. Mert nekem 3 anyósom van. Nem ennyiszer mentem férjhez, de ezt most bonyolult lenne elmondani, viszont Aurél nagymamájáról van szó, akinek több receptjei is itt van már a blogon. Mindegyik remekmû, mindegyik eklatáns példája az ugyanilyen néven futó sütiknek, sõt szerintem a legtökéletesebbek . Soha nem ettem még ennél jobb linzert (így is emlékeztem meg róla: beszt linzer evör), ischli fánkot, vagy mágnáspitét. Hú errõl jut eszembe, hogy Zsuzsa néni kuglófban is nagyon jó. Abból is egy olyan típust süt, amit soha sehol nem ettem még. Mindegy, azt majd máskor.
Mikor elhatároztam, hogy megsütöm ezt a mágnáspitét, felhívtam, hogy leellenõrizzek mindent, hogy biztos mindent jól tudok e. Jól tudtam. Aztán kiderült, hogy mégsem. Vagyis igen, csak nem lett olyan, mint az ...