Mági sajtos mákos keksze
sponsored links
Szeretetrehangoltan Ági már megint csodásat alkotott, amit azonnal meg is csináltam. Mákra fáj a fogam, és sósra. Lehet azért, mert sok volt az édes a napokban, és a szervezetem kiéhezett valami másra, vagy mert kalciumhiányom van. Nem tudom. Mindenesetre olyan finomak lettek a kekszek, hogy a több, mint fele már el is tûnt a bendõmben, a másik fele pedig azért van még a kekszes dobozban, hogy emberem is megkóstolhassa. De csakis azért.
Eredeti recept tökéletes. Ugyan nem mondja, milyen sajtot használjunk, de ez nem változtat semmin. Nálam Ementál lett, mert az volt itthon, és hogy rusztikusabbá tegyem, én réteslisztet használtam. Betartottam egyébként minden útmutatást, de szerintem kicsit több só kell bele, legalábbis az én ízlelõbimbóim így jeleztek, de a kóstolóvendégem pont tökéletesnek találta õket. Szerinte több só eltüntetné a mák ízét! Gratula Ági!!!
Mákos ementálos keksz
Hozzávalók
150 g rétesliszt
75 g vaj ...