MÉZES-MUSTÁROS MALACSÜLT
sponsored links
Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. Bár nem mindennapos a konyhámban a sertéshús, de ezt többször is el fogom készíteni. A sertéshús általános ízét nem igazán szeretjük, de ezen egyáltalán nem érzõdik.
Másik hátránya a sertésnek, hogy eléggé zsíros is. Ha viszont mégis sertést akarunk készíteni, érdemes a szûzpecsenyét vagy a karajt választani, ezek zsírtartalma ugyanis körülbelül annyi, mint a szárnyasoké. A sertéshús vasban és proteinben gazdag, emellett jó B-vitamin forrás is.
Ez a fogás nagyon gyorsan elkészül, a méz és a mustár pedig nagyon harmonikussá teszi.
HOZZÁVALÓK
2 sertés karaj filé (filet de porc)
2 ek rozmaringos olívaolaj
egy kis rozmaringág
só, frissen õrölt tarkabors
1 tk dijoni mustár
1 ek méz
fél deci rosé bor ...