MÁRCIUSI CSOKIS KOSZORÚ
sponsored links
Március 15-re! |
Mostanában egyre többet sütök kalácsot. A félelmem mára már elszállt attól, hogy nem sikerül a kelt tészta.
Mindenki szereti és nem is tart olyan sokáig az elkészítése. És ami a számomra nagyon fontos, hogy egyre nagyobb örömöm van a sütésében.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztõ
1,25 dl langyos tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
3 dkg margarín
pici só
1 ek. tejföl
csokilencse
A lisztet belemértem a keverõtálba, hozzáadtam a cukrot, csipet sót.
Beleöntöttem a langyos tejet, rámorzsoltam az élesztõt. Letakartam és vártam, hogy az élesztõ felfusson.
Amikor már szépen feljött az élesztõ akkor elkezdtem dagasztani a géppel és a többi hozzávalókat is hozzákevertem.
Amikor már szép sima tésztát kaptam akkor kiraktam a táblára és duplájára kelesztettem.
Téglalap alakúra kinyújtottam és megszórtam csokilencsével.
Nem sajnáltam a csokilencsét. |
Ismét kelesztettem és a gázsütõm 5-ös fokozatán 30 perc alatt készre sütöttem, amit persze elõmelegítettem.
Csokis koszorú |
Gyorsan fogyott!!! |
A csokilencse finom volt benne! |
Jó étvágyat!