MÁRCIUSI CSOKIS KOSZORÚ

2014-03-16

sponsored links

Március 15-re!
Az ünnep tiszteletére és persze a család örömére készült ez a kelt tésztából készült koszorú.
Mostanában egyre többet sütök kalácsot. A félelmem mára már elszállt attól, hogy nem sikerül a kelt tészta.
Mindenki szereti és nem is tart olyan sokáig az elkészítése.  És ami a számomra nagyon fontos, hogy egyre nagyobb örömöm van a sütésében.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1,5 dkg élesztõ
1,25 dl langyos tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
3 dkg margarín
pici só
1 ek. tejföl

csokilencse

A lisztet belemértem a keverõtálba, hozzáadtam a cukrot, csipet sót.
Beleöntöttem a langyos tejet, rámorzsoltam az élesztõt. Letakartam és vártam, hogy az élesztõ felfusson.
Amikor már szépen feljött az élesztõ akkor elkezdtem dagasztani a géppel és  a többi hozzávalókat is hozzákevertem.
Amikor már szép sima tésztát kaptam akkor kiraktam a táblára és duplájára kelesztettem.
Téglalap alakúra kinyújtottam és megszórtam csokilencsével.
Nem sajnáltam a csokilencsét.
Feltekertem, mintha kakaós csigát készítenék és belehelyeztem a szilikon kuglóf formába.
Ismét kelesztettem és a gázsütõm 5-ös fokozatán 30 perc alatt készre sütöttem, amit persze elõmelegítettem.

Csokis koszorú

Gyorsan fogyott!!!

A csokilencse finom volt benne!
Szombaton reggelire  készült ez a kalács. Szinte el is fogyasztottuk az egészet!

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/03/marc...

sponsored links

Keres?s