MÁLNAHABOS LINZER
sponsored links
Annyira tavaszias a hangulatom, hogy muszáj volt valami igazán tavaszias süteményt is sütnöm hozzá... A napsütés és a virágba boruló fák, egyszerûen megindították a fantáziámat. Messzire nem is kellett mennem a recept keresésében, mert egy már bevált, igazán finom linzer íze jutott az eszembe... Hogy fokozzam az ízvilágát, ahogy a recept nevében is szerepel, málnát csempésztem a kacérkodó habjába. A finomság már szerepel a blogomon Kávéhabos Linzer néven, ami szintén nagyon finom, de nekem most leginkább úgy a telet idézte fel... Egyébként mindent ugyan úgy készítettem, csak a habjába kávé helyett egy jó marék málna került... Hát nem csodás?
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evõkanál tej, 2 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 1 csipet só. Málnahab: 2 tojás fehérje, 8 dkg porcukor, 1 jó nagy marék málna / lehet friss vagy fagyasztott /.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órára a hûtõbe tesszük dermedni. Mikor lehûlt a tészta, lisztezett alapon kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúrjuk kb. 3 cm-es virág alakú kiszúróval. A kimaradt tészta darabokat újra összegyúrjuk-nyújtjuk-szaggatjuk amíg tart a tésztából... Ez után, sütõpapírral bélelt tepsire átrakosgatjuk a tésztalapokat, és elkészítjük a málnahabot. A két tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben hozzáadagoljuk a porcukrot. Addig keverjük, míg csúcsot nem alkot a hab, a habverõ végén. A végén hozzákeverjük a villával összetört málnapürét is. Kávéskanállal minden egyes kekszre teszünk a málnás habból.
A süteménnyel teli tepsiket tegyük be a sütõbe 150 C-ra, és süssük õket kb. 15 percig. Mikor megsültek, hagyjuk õket teljesen kihûlni, mert akkor válnak igazán porhanyóssá. Finom, zamatos linzer a málna friss ízével... Pont az a "nem tudom abbahagyni" kategória.