MÁKOS PALACSINTA RIBIZLIS RICOTTÁVAL TÖLTVE
sponsored links
mákos palacsinta ribizlis ricottával töltve |
Semmi különös csak egyszerû palacsinta. A mák a tésztába került a tölteléke pedig ribizlis ricotta. 1 hónapja tobzódom a ribizliben, így kénytelen voltam megerõltetni a fantáziámat a felhasználását illetõen. Aki nem szereti a ribizlit, meggyel vagy málnával próbálja ki.
Hozzávalók
palacsinta
30 dkg liszt
15 dkg mák
5 dkg porcukor
2 tojás
1 csipet só
1 e.k étolaj
1/2 citrom reszelt héja
2 dl tej
szóda
étolaj a sütéshez
töltelék
50 dkg ricotta
1 dl görög joghurt
30 dkg ribizli (lecukrozott)
2 e.k. méz
1 e.k. porcukor
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Az az igazság, hogy nem méricskéltem ki pontosan a palacsinta hozzávalóit. A lényeg, hogy egy klassz palacsintatésztát kell kikeverni, csak a liszt 1/3 részét darált mákkal kell helyettesíteni. A szokásosnál kicsivel nagyobbakat (én 28 centiseket) és vastagabbakat kell kisütni belõle és az sem árt, ha sûrûn olajozzuk a serpenyõt 2 palacsinta között.
A ribizlit szemezgesd le, majd cukrozd le és tedd a hûtõbe pár órára.
A ricottát keverd el a joghurttal, mézzel, cukorral és a lecukrozott ribizli felével.
Töltsd meg vele a palacsintákat, majd alaposan porcukrozd le a már betöltött palacsintákat és kínáld mellé a megmaradt cukros ribizlit.
Érdemes felkarikázva tálalni, mivel elég hatalmasak.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog