MÁKOS OMLÓS (étcsokoládés szilvakrémmel)

2013-01-16

sponsored links


Olyan hamar elment nem? Sosem fogom megérteni, egy évben egyszer lehet hivatalosan csingilingibe öltöztetve a lakás. Enne örömére, minden lehetõséget, és sarkot megragadok, hogy ha már legális, legyen minden fényes, csillámporos, világítós, fahéjas-almás illatú. És akkor a belefektetett munka eltûnik 2 hét alatt? De nem most! Úgy döntöttem amíg esik a hó, addig így marad minden a lakásban! És kész.:)
Karácsonyra vállaltam a nemes feladatot, és készítettem sok-sok aprósütit, tortát. Ami bár ünnepre készült, de a sütinek mindig van apropója, hogy miért kell. Nem ünneptõl, nem szezontól függõ. Okot pedig mindig találok rá, miért. És leginkább azért, mert édességfüggõ vagyok.:)
A mákos omlós most karácsonyi sikkben került a süteményes tálra, de csillag forma helyett, bárhogy kiszúrhatjuk. Sõt nem kell rá a marcipán borítás sem, ez csak egy plusz, az alkalom miatt ugye. Az íze mindenféle csiriviri nélkül is teljes mértékben megállja a helyét, és azt is ígérhetem, egy kör nem lesz belõle elég:

Amire figyelni kell a tésztánál:
  • az édes tészta, azon belül is a Pate Sablee a legkényesebb törékenyebb fajta. Van egy szuper magyar könyvem: Michael Roux-Tésztavarázs (biztos sokan hallottatok már róla, nem véletlen, tökéletesen elmagyarázza a tészták tulajdonságát, és receptjét annyira amennyire egy lelkes amatõr ezt szeretné is, nincs túlbonyolítva és nincs is túlságosan lebutítva)
  • fontos a lépések betartása, bár nincs belõle sok, a tésztát így nehezebben dolgozzuk túl, de nem is szabad túlságosan gyúrni, mert attól is gumis lesz.
  • mindig becsomagoljuk és pihentetjük, miután elkészültünk vele. Ha fagyasztóból veszem ki, mert eláll ...

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2013/01/mak...

sponsored links

Keres?s