MÁKOS MARGARÉTA
sponsored links
Aki néha benéz hozzám, az tudja, hogy nagy mákosak vagyunk. Ezt itthon, kivétel nélkül megeszi és szereti mindenki. Legyen a mák, a mákos tésztán, a kelt tésztában, vagy valamilyen süteményben, mindegy... Elég régen sütöttem már mákkal, úgy hogy ma sort is kerítettem rá. A Mákvirág kalácsomért egyenesen rajong itthon mindeni, gondoltam ezt sütöm meg, de most több kicsi virágot készítek belõle... Amióta Limaránál megláttam a Turbó kelt tésztát, na azóta foglalkoztat a gondolat, hogy ez vajon milyen lehet... Vajon tényleg elég 15 perc, a tészta kelesztésének?! És bizonyíthatom, hogy igen! Nagyon jó recept, máris köszönet érte! A tölteléket a Pozsonyi kiflimtõl vettem át, és mondhatom, hogy nagyon jó sikerült, ez a fúziós kalács-sütemény. A tésztánál csak a felét vettem, illetve egy kicsit több liszttel, de máris leírom, hogy állt össze nálam...
Hozzávalók 10 virághoz: 35 dkg liszt, 1,8 dkg friss élesztõ, 1,8 dl langyos tej, 3,5 dkg cukor, 1 felvert tojás fele / a másik fele jó lesz a lekenéshez../, 1/2 mokkáskanál só, 3,5 dkg olvasztott vaj. Töltelék: 20 dkg ...