MÁKOS-LEKVÁROS LINZER
sponsored links
Karacsonyra keszult, es nagyon hamar elfogyott!! :-)
Hozzavalok:
A tesztahoz:
20 dkg liszt + a nyujtashoz
4 dkg mak
14 dkg margarin
8 dkg cukor
fel citrom reszelt heja
1 tojassargaja
csipet so
10-15 dkg meggylekvar (vagy barmilyen gyumolcslekvar)
10 dkg et-csokolade
szines cukrok a disziteshez
A makot a cukorral finomra daraljuk. (ellenkezo esetben daralt makot es porcukrot
hasznalunk)
A cukros makot a liszttel, a csipet soval es a reszelt citromhejjal osszekeverjuk,
elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojassargat hozzaadva tesztava gyurjuk.
Lisztezett nyujtodeszkan 2-3 mm vekonyra nyujtjuk, es tetszoleges alakzatokat
szurunk ki belole. (Ugyeljunk, hogy mindegyiknek legyen parja, amivel ossze lehet
majd ragasztani).
Sutopapirral fedett lemezen, 180 C fokos sutoben korulbelul 12-15 perc alatt
megsutjuk.
1-1 linzert osszeragasztunk a lekvarral, es goz folott megolvasztott csokoladeba
martjuk felig, vagy keves olajjal higitott olvasztott csokoladeval becsikozzuk.
Tetszes szerint megszorhatjuk diszito cukorral.
Hozzavalok:
A tesztahoz:
20 dkg liszt + a nyujtashoz
4 dkg mak
14 dkg margarin
8 dkg cukor
fel citrom reszelt heja
1 tojassargaja
csipet so
10-15 dkg meggylekvar (vagy barmilyen gyumolcslekvar)
10 dkg et-csokolade
szines cukrok a disziteshez
A makot a cukorral finomra daraljuk. (ellenkezo esetben daralt makot es porcukrot
hasznalunk)
A cukros makot a liszttel, a csipet soval es a reszelt citromhejjal osszekeverjuk,
elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojassargat hozzaadva tesztava gyurjuk.
Lisztezett nyujtodeszkan 2-3 mm vekonyra nyujtjuk, es tetszoleges alakzatokat
szurunk ki belole. (Ugyeljunk, hogy mindegyiknek legyen parja, amivel ossze lehet
majd ragasztani).
Sutopapirral fedett lemezen, 180 C fokos sutoben korulbelul 12-15 perc alatt
megsutjuk.
1-1 linzert osszeragasztunk a lekvarral, es goz folott megolvasztott csokoladeba
martjuk felig, vagy keves olajjal higitott olvasztott csokoladeval becsikozzuk.
Tetszes szerint megszorhatjuk diszito cukorral.