MÁKOS CSAVART
sponsored links
Házi kiflinek indultak, aztán becsavarodtak...és még mák is került a tetejükre. Ropogós volt, friss és nagyon morzsálós. Tea vajjal és kakaóval fogyott el. Egyáltalán nem hiányzott hozzá a felvágott, úgy volt jó, csak põrén a vajjal.
Hozzávalók: 300 g sima liszt, 250 g rétes liszt, 1 sütõpor, 1/3 kocka élesztõ, 2.5-3 dl tej, 1.5 dl olaj, 2 dkg vaj, 1 teáskanál só, 1/2 evõkanál cukor.
Az élesztõt kevés langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, rugalmas tésztát gyúrunk. A tészta tetejét meglisztezzük, majd konyharuhával letakarva, addig kelesztjük, míg duplájára nem növekszik. Mikor megkelt, lisztezett lapra borítjuk a tésztát és finoman átgyúrjuk. Egy hatalmas körré nyújtjuk ki a tésztát, majd kb. 10 db háromszögre vágjuk, úgy ...