Musztáng és muffin
sponsored links
Újra nyeregbe pattantam, most egy igazi Csokiló nyergébe, ugyanis sacher a torta maga, színében és ízében is csokis marcipánnal.
Kis kutatómunkát végeztem elõtte, hogy az eredeti(nek titulált) sachert süthessem meg, és talán nem meglepõ, ha végül többféle recept is a kezemben volt. Azt bizonyosan tudtam, hogy milyen ízûnek, állagúnak, illatúnak kéne lennie, és bárhogy is igyekeztem (grammra kimérve mindent), biza nem voltam teljesen elégedett. Sokkal fakóbb, tömörebb, kevésbé csokiillatú lett, mint szerettem volna. Lehet pont azért, mert most nem érzésbõl, lélekbõl, hanem mérleg segítségével készült. Viszont nem volt már idõm újat sütni, és finom is volt, bár többet vártam volna.
Így aztán fogtam egy üveg igazi, jó minõségû kajszilekvárt, felét rummal kikevertem, és faragás után jó alaposan beeresztettem a tésztalapokat, majd összeállítottam a pacifejet. Hagytam állni keveset, majd újra lekvározás kívülrõl, immár rummentes kajszival, aztán kezdõdött a móka.
Mivel a sacher igényelné a csokibevonatot, hát a sötétbarna musztáng féle-fajta pacinál maradtunk, így ...