Muszaka
sponsored links
Hétfõ, új hét, új remények. Ennek örömére utazzunk kicsit Görögországba, jó?
Ma éreztem elõször fél év óta, hogy menni fog hosszabb távon a munka, gyereknevelés, háztartásvezetés, plusz van egy halvány esély arra is, hogy ne zakkanjunk bele teljesen, és jusson idõ és energia a hobbikra és egyéb mániákra. Ráadásul a konyhában is volt nem kis sikerélményem, ez itt.
Sosem gondoltam, hogy valaha képes leszek azt az ízt reprodukálni, amit majd 15 éve keresek. Az elsõ felnõtt nyaramon ugyanis az ösztöndíj-pénzt félretéve eljuthattam Görögországba. Óriási élmény volt, akkor láttam elõször tengert, ésatöbbi. Ugyan egy elég szörnyû turista-gyûjtõhelyen laktunk, legalább egy helyi család által üzemeltetett apartmanházban, és nem szállodában. A nagymamám-korú néni fõzött ránk, igazi görög specialitásokat, többek között muszakát is, ami nagyon ízlett.
Akkoriban még nem voltam a konyhában ekkora vitéz, eszembe se jutott, hogy én tudnék ilyet, egyszer-kétszer vendéglõkben próbálkoztam itthon, de hamar feladtam, nem volt az igazi, nem volt olyan .
Tegnap kaptam álomszép padlizsánokat, ma pont úgy álltak a csillagok, hogy volt kedvem és idõm a napi robot után a konyhában szöszölni, így laza két óra alatt sikerült egy lebutított változatot készíteni, némi pasi-segítséggel, természetesen.
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma ...