Muszaka bárányhússal vagy anélkül?
sponsored links
A muszaka lehet görög,török vagy arab, és készítik a balkán és a közel kelet minden országában. Lehet húsos és vegetáriánus, egyetlen közös vonás a külön -külön megsütött vagy megfõzött hozzávalókat rétegezve lerakják és megsütik. Még a fogyasztási szokásai is változatosak. Többnyire hideg elõételként kerül az asztalra, de ugyanúgy lehet melegen a fõétel is. A muszakában a zöldségek közül leggyakrabban a padlizsán a fõszereplõ, mellette burgonya paradicsom, vagy helyette a cukkini a jellemzõ. A húsos változatoknál leginkább a darált bárányhús a meghatározó, és ez adja meg a domináns ízét is a muszakának. A sokféle zöldséggel együtt elkészített hús sokkal könnyebben emészthetõ. A vegetáriánus változatban egyszerûen kimarad a húst tartalmazó réteg. Viszont kitérnék a fûszerezésre ami szintén változatos, viszont a fahéj akár egy csipetnyi mennyiségben meghatározó jellegzetessége a muszakának.
Hozzávalók 4 adaghoz fõételként, és 8 adaghoz elõételként
2 nagy padlizsán
1 kg burgonya ...