Mustáros vese - Tocãni?ã de rinichi cu mu?tar

2018-02-07

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre: 3 disznóvese, 1 hagyma, 1 evõkanál mustár, 1 teáskanál francia magos mustár, 1 dl tejföl, 4 tojás, 1 teáskanál zsír, só, bors, citrom.


Elkészítése: A vesét lapjában kettévágjuk, éles késsel kivágjuk a fehér, eres részeket, hideg vízben kiáztatjuk, majd vékony szeletekre metéljük. A tojásokat keményre fõzzük. A zsíron üvegesre dinszteljük a szeletekre vágott hagymát, rádobjuk a vesét, sózzuk, borsózzuk, összekavarjuk és 8-10 percig fedõ alatt pároljuk(nem kell több ideig, mert megkeményedik). A tejfölt kikavarjuk a kétféle mustárral, rátöltjük a vesére és lassú tûzön egyet rottyantunk rajta. Félrehúzzuk,  citromlével savanyítjuk és puliszkával meg a cikkekre vágott tojással tálaljuk. 



Tocãni?ã de rinichi cu mu?tar

Ingrediente:   3 rinichi de porc, 1 ceapã, 1 lingurã mu?tar, 1 linguri?ã mu?tar francez(ce semin?e), 100 ml smântânã, 4 ouã, 1 linguri?ã unturã, sare, piper, zeama de lãmâie.

Prepararea: Rinichii se taie în douã pe orizontalã, se curã?ã de vase ?i de pãr?ile albe, se ?in în apã rece, apoi se feliazã. Ouãle se fierb. Ceapa mãrun?itã se înãbu?ã în ulei,  se adaugã rinichii, se asezoneazã cu sare ?i piper, se amestecã ?i se înãbu?ã 8-10 minute sub capac( dacã se lasã mai mult timp, rinichii se întãresc). Smântâna se amestecã cu mu?tarul simplu ?i cel cu semin?e, se toarnã peste rinichi ?i se lasã sã dea 2-3 clocote pe foc moderat. Se ia deoparte ?i se potrive?te gustul cu zeamã de lãmâie. Se serve?te cu felii de ouã ?i mãmãligã. 

Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s