Mustáros-tárkonyos csirkemell

2014-03-20

sponsored links

Ez az egyik kedvenc receptem, úgy kéthetente megkívánom. De valahogy mégis mindig máshogy sikerül. Ezúttal egyszerûen tökéletes lett! Szóval pontosan meg kell örökítenem, hogy sikerült ilyen jóra, hogy evés közben egy pici francia étterem asztalánál éreztem magam.



Hozzávalók 2 személynek:
2 nagy póréhagyma, 1 csirkemell kifilézve, 1 evõkanál vaj, 2 dl fehérbor, 1 dl tejszín (nem fõzõtejszín!), 2 evõkanál mustár, 1 kiskanál tárkonylevél, só, bors.

Elkészítése:
A hagymát megtisztítottam és felkarikáztam. A húst kifiléztem és kb. 2-3 centis kockákra vagdostam. Sóztam, borsoztam.
A vajat felforrósítottam és beleszórtam a hagymát és a húst együtt. Többször átforgatva sütögettem, amikor elkezdett pirulni, ráöntöttem a bort.
Lefedve 15-20 percig pároltam, amíg a hús alaposan megpuhult. Majd levettem a fedõt és hagytam, hogy a folyadék szinte teljesen elpárologjon.
Ekkor öntöttem rá a tejszínt, hozzáadtam a mustárt és a friss tárkonyleveleket. Már csak összeforraltam, de nem fõztem hosszasan.

Krumplipürével ettük, de rizzsel is tökéletes lett volna. Most ahogy leírtam, máris újra éhes lettem. :)

 

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2014/03/mustaros-...

sponsored links

Keres?s