Mustáros-tejszínes csirkecombok
sponsored links
Végre, sikerült szereznem cukormentes mustárt! Dijoni mustár az Aldi-ból. Semmi nem jelzi rajta, hogy csípõs... De tapasztalatból mondom, hogy az! :) Viszont a tejszín elnyomja ezt a csípõs ízt, úgyhogy bátran kóstoljátok meg! Vagy sima mustárral is elkészíthetitek.
Egy gyorsan elkészíthetõ finomságra vágytam, amikor nem kell ott állni a tûzhely mellett. Így született meg ez a sütõben sült csirkecomb.
Elkészítése
A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és õrölt paprika keverékébe. (A fûszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendõ 1-2 óra állás is, de ha van idõnk, akár 1 éjszakára is hûtõbe tehetjük.
Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk.
Alufóliával lefedett sütõben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd további 10-15 percig légkeverésesre állítva a sütõt, alufólia nélkül.
A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.
Hozzávalók:
Csirkecomb és pácolása:
2 csirkecomb
só
bors
morzsolt tárkony
õrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)
Mustáros öntet:
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás
Köret:
15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak elõfõzött barna rizs
madársaláta
almaecet
Egy gyorsan elkészíthetõ finomságra vágytam, amikor nem kell ott állni a tûzhely mellett. Így született meg ez a sütõben sült csirkecomb.
Elkészítése
A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és õrölt paprika keverékébe. (A fûszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendõ 1-2 óra állás is, de ha van idõnk, akár 1 éjszakára is hûtõbe tehetjük.
Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk.
Alufóliával lefedett sütõben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd további 10-15 percig légkeverésesre állítva a sütõt, alufólia nélkül.
A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.
Hozzávalók:
Csirkecomb és pácolása:
2 csirkecomb
só
bors
morzsolt tárkony
õrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)
Mustáros öntet:
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás
Köret:
15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak elõfõzött barna rizs
madársaláta
almaecet