Mustáros szûzérme, baconnel és csemegeuborkával
sponsored links
Minden héten odafigyelek arra, hogy legyen valami olyan, ami Balázs kedvence. Ez is egy pont olyan étel. Kezdjük azzal, hogy sertés, meg még bacon is van benne... hát azt hiszem ezzel levettem a lábáról és bármikor jöhet. Olyan igazi pasis étel. De õszintén nekem is nagyon ízlett.
Mustáros szûzérme, baconnel és csemegeuborkával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszûz
só
bors
3 evõkanál liszt
1 vöröshagyma
15 dkg kockázott bacon
3 evõkanál olaj
10 db közepes méretû csemegeuborka
2 evõkanál mustár
1,5 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
a tálaláshoz:
fõtt rizs
Elkészítés:
A sertésszüzet közepes vastagságúra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A bacont zsírjára pirítjuk, kevés olajjal kiegészítve megdinszteljük a hagymát és végül ráhelyezzük a hús szeleteket, mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Az uborkát vékony csíkokra daraboljuk és a fõzési idõ felénél a húshoz adjuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a végén a kész ételhez adjuk, összefõzzük. Barna vagy fehér rizzsel tálaljuk.
Mustáros szûzérme, baconnel és csemegeuborkával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszûz
só
bors
3 evõkanál liszt
1 vöröshagyma
15 dkg kockázott bacon
3 evõkanál olaj
10 db közepes méretû csemegeuborka
2 evõkanál mustár
1,5 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
a tálaláshoz:
fõtt rizs
Elkészítés:
A sertésszüzet közepes vastagságúra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A bacont zsírjára pirítjuk, kevés olajjal kiegészítve megdinszteljük a hagymát és végül ráhelyezzük a hús szeleteket, mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Az uborkát vékony csíkokra daraboljuk és a fõzési idõ felénél a húshoz adjuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a végén a kész ételhez adjuk, összefõzzük. Barna vagy fehér rizzsel tálaljuk.