Mustáros sertéscomb sült zellerrel
sponsored links
Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb
dijoni mustár
tejszín
2 gumó zeller
méz
só
bors
4 szelet sertéscomb
dijoni mustár
tejszín
2 gumó zeller
méz
só
bors
A zellert megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy zacskóba szórjuk a kockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy púpos teáskanál mustárt, és mézet. Jól összerázzuk, úgy hogy a fûszeres keverék egyenletesen bevonja a zellerkockákat. A zellert sütõpapírral borított sütõlapra szórjuk, és 200 fokra elõmelegített sütõben kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Amíg a zeller megsül, egy serpenyõt forróra hevítünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyõben egy kevés zsiradékon elõször kérgesítjük magas hõfokon, majd a hõt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát pár percig sütjük. Amikor már majdnem kész, a serpenyõbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besûrûsödött, a zellerrel tálaljuk.
Amíg a zeller megsül, egy serpenyõt forróra hevítünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyõben egy kevés zsiradékon elõször kérgesítjük magas hõfokon, majd a hõt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát pár percig sütjük. Amikor már majdnem kész, a serpenyõbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besûrûsödött, a zellerrel tálaljuk.
Mautner Zsófi receptje, eredetileg tarjából készül.