Mustáros rakott karfiol csirkével
sponsored links
Íme egy újabb 160 grammos diétába illeszthetõ recept, amit szénhidráttartalma miatt vacsorára ajánlanak, de mi ebédre fogyasztottuk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl fõzõtejszín
2 púpos tk. mustár
2 tojás
40 dkg karfiol
snidling vagy petrezselyem a tetejére
Elkészítési idõ: 30 perc + 20-25 perc sütés
Sütési hõfok: 180-200°
Szénhidráttartalom: 16 gramm/adag
A karfiolt enyhén sós vízben kb 10-15 perc alatt megpárolom, majd egy hõálló tál aljába teszem.
A csirkemellet felkockázom, olívaolajon megpirítom, sózom, borsozom, áttört fokhagymát adok hozzá, majd amikor megpirult jön bele a tejszín és a mustár és összeforralom. Picit hûlni hagyom és hozzákeverem a kissé felvert tojásokat, majd a karfiolra öntöm, és elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm. Aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórom a tetejét.