Mustáros paszternák krémleves, sütõtökös húsgombóccal
sponsored links
Õsszel, télen, a hidegben jöhetnek a krémlevesek. Minden vasárnap fõzök valamilyen levest, ez mondjuk azóta van, hogy szültem. Elõtte nem tartottam ennyire sem fontosnak, de azóta szinte kívánom. Hétköznap már annyira nincs idõm két fogást elkészíteni, sokszor az egynek is örülök, de hétvégén belecsapok a lecsóba és mindig kitalálok valami finomat. Ez is elég ötletes lett és nem is maradt belõle.
Mustáros paszternák krémleves, sütõtökös húsgombóccal
Hozzávalók:
50 dkg paszternák
30 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 evõkanál olaj
2 liter húsalaplé
1 dl tejszín
1 evõkanál mustár
só
frissen õrölt bors
a sütõtökös húsgombócokhoz
40 dkg darált sertéshús
20 dkg sült sütõtök püré
1 tojás
4 evõkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt zsálya
frissen õrölt bors
só
továbbá:
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és kevés olajon megdinszteljük. A paszternákot és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd puhára fõzzük. Botturmix segítségével krémesítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd újra felforraljuk.
A darált sertéshúshoz adjuk a sütõtök pürét, a tojást, a zsemlemorzsát, végül fûszerezzük és jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk, felhevített ujjnyi olajban kisütjük. Papírtörlõre kiszedjük és a leves mellé tálaljuk.
Mustáros paszternák krémleves, sütõtökös húsgombóccal
Hozzávalók:
50 dkg paszternák
30 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 evõkanál olaj
2 liter húsalaplé
1 dl tejszín
1 evõkanál mustár
só
frissen õrölt bors
a sütõtökös húsgombócokhoz
40 dkg darált sertéshús
20 dkg sült sütõtök püré
1 tojás
4 evõkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt zsálya
frissen õrölt bors
só
továbbá:
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és kevés olajon megdinszteljük. A paszternákot és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd puhára fõzzük. Botturmix segítségével krémesítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd újra felforraljuk.
A darált sertéshúshoz adjuk a sütõtök pürét, a tojást, a zsemlemorzsát, végül fûszerezzük és jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk, felhevített ujjnyi olajban kisütjük. Papírtörlõre kiszedjük és a leves mellé tálaljuk.