Mustáros krumpli bacon szalonnával
sponsored links
Nem dõzsöltem sokat Párizsban, ám mégis egyszerû(bb) házi kosztra vágytam. :) Kikerült a fagyóból egy csomag bacon szalonna, amelynek egy részét ehhez a krumplis ételhez használtam fel. Hasonló már van a blogban, ITT. Most sikerült a sütõben sütés mûveletét is véghez vinni. :)
Elkészítése
A megtisztított krumplit felkarikázzuk, sóval és borssal ízesítjük. Összekeverjük tejföllel, tejszínnel és mustárral.
Zsírral (vagy margarinnal) kikent tepsibe tesszük a krumpli egyik felét, majd befedjük bacon-nel, erre jön a krumpli másik fele és szintén bacon szalonna. (Én a baconszeleteket háromfele vágtam el.)
180 fokos sütõben alufóliával lefedve sütjük kb. 50 percet, majd alufólia nélkül pár percet.
Hozzávalók:
8 kisebb krumpli
1 kispohár tejföl (20%)
0,5 dl tejszín
2-3 ek. mustár
só, bors
2 ek. zsír