Mustáros-ketchupos csirke Chef Vikitõl
sponsored links
A Blogkóstoló 16. fordulójának sorsolásán a Házias konyha blogot kedvezte nekem a szerencse. Örültem, mert Chef Viki képeit szeretem nézegetni, ráadásul már régebben megállapítottam, hasonló az ízlésvilágunk is.
Amikor megláttam ezt a blogbejegyzést gondoltam, húsvéti kiírás ide, vagy oda, én renitenskedem, és ugyan ünnepre csinálok ételt, de szülinapi hétvégére, nem húsvétra, mivel a játék záróhétvégéjén ünnepeljük Lõrinc születésnapját, és gondoltam, a szombati ünnepi ebéd után vasárnap is az õ kedvére fõzök, mivel a csirkemáj a kedvencei közé tartozik.
Mindez ma reggelig így is volt, de sajnos este elfelejtettük kivenni a csirkemájat a fagyasztóból, így újratervezés lett a vége. A hûtõszekrényben lévõ, más ételhez vásárolt nagy kupac csirkeszárnyhoz igazítottuk az ebédet, és egyáltalán nem sajnáltam, hogy újra nézegettem a nekem sorsolt blogot. Végül az a megállapítás született meg ebéd közben, hogy nagyon jó választás volt ez az étel.
Chef Viki Juli-sulis ketchupos-mustáros csirkéje szárnyakból, zöldséges rizzsel
Hozzávalók:
A többi hozzávalóból mártást kevertem, ráöntöttem a szárnyakra, majd befedtem az edényt egy alufóliával és 180 fokon sütöttem kb. 50 percig, azután fólia nálkül megpirítottam a tetejét.
Úgy lett, ahogy Chef Viki írja, a mártás sûrûre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.
Amikor megláttam ezt a blogbejegyzést gondoltam, húsvéti kiírás ide, vagy oda, én renitenskedem, és ugyan ünnepre csinálok ételt, de szülinapi hétvégére, nem húsvétra, mivel a játék záróhétvégéjén ünnepeljük Lõrinc születésnapját, és gondoltam, a szombati ünnepi ebéd után vasárnap is az õ kedvére fõzök, mivel a csirkemáj a kedvencei közé tartozik.
Mindez ma reggelig így is volt, de sajnos este elfelejtettük kivenni a csirkemájat a fagyasztóból, így újratervezés lett a vége. A hûtõszekrényben lévõ, más ételhez vásárolt nagy kupac csirkeszárnyhoz igazítottuk az ebédet, és egyáltalán nem sajnáltam, hogy újra nézegettem a nekem sorsolt blogot. Végül az a megállapítás született meg ebéd közben, hogy nagyon jó választás volt ez az étel.
Chef Viki Juli-sulis ketchupos-mustáros csirkéje szárnyakból, zöldséges rizzsel
Hozzávalók:
- 1 pici vajdarab
- 12 db csirkeszárny
- 2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)
- kb. 2-3 ek. mustár
- kb. 2-3 ek. ketchup
- 2-3 duci gerezd fokhagyma
- só, bors
A többi hozzávalóból mártást kevertem, ráöntöttem a szárnyakra, majd befedtem az edényt egy alufóliával és 180 fokon sütöttem kb. 50 percig, azután fólia nálkül megpirítottam a tetejét.
Úgy lett, ahogy Chef Viki írja, a mártás sûrûre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.