Mustáros gyöngybabfõzelék almás fasírttal
sponsored links
Bár a gyöngybab beszerzése áprilisban igenis szezonális indíttatású volt (minestrone levest akartam fõzni), végül a vásárolt mennyiség egyik felébõl fõzelék lett. Nem az a rántásos-ecetes változat, amit gyerekkorunkban ettünk, ezt tejfölös-mustáros habarással helyettesítettem -így felhasználásra került a legutóbbi házilag gyártott mustár maradéka is (ennek örülök, mert csinálhatok másikat). A fasírt receptje a töltött dagadó töltelékének készítésénél állt össze, de önmagában is nagyon kellemes.
A szombati esõs idõjárás ehhez adott ihletet: remélem, a jövõ héten már fagylaltot fõzök!
Mézes-mustáros gyöngybab fõzelék
Hozzávalók:
- 400 g fehér gyöngybab
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 3 deci tejföl ...