Mustáros-gombás nyúl
sponsored links
A nyúlhúsról már sokszor hallhattátok, hogy nagyon egészséges. Diétázóknak kifejezetten ajánlott, de én nem szûkíteném le ennyire a fogyasztók csoportját. Iktassatok be egy-egy ilyen finom "tepsifülest" az étrendetekbe. Nem fogjátok megbánni. most egy egyszerû mustáros, gombás fogást készítettem nyúlhúsból.
Tartsatok velem és nézzétek meg, hogy mennyire egyszerû!
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 2 személyre:
6 db kicsi elsõ comb
6 ágacska kakukkfû (kb. 10 cm)
50 dkg csiperke gomba
só
õrölt fekete bors
8 gerezd fokhagyma
3 ek. mustár
2 dl tejszín
2 ek. olívaolaj
1 db sütõzacskó
- Elsõ lépésben a nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk és 6 ágacska kakukkfû leveleivel fûszerezzük a húst.
- Egy sütõzacskóba tesszük a combokat, meglocsoljuk két evõkanál olívaolajjal és 6 gerezd fokhagymát mellérakunk.
- Ezután a csiperkegombákat mérettõl függõen félbe vagy negyedekbe vágjuk és a combok mellé rakjuk. A zacskó száját összekötjük és 45 percre a sütõbe rakjuk kb. 200 °C-ra.
- Egy nagy serpenyõbe 2 dl tejszínt, 3 ek. mustárt öntünk, továbbá hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ezeket összemelegítjük néhány perc alatt.
- A megsült nyulat a gombával együtt a sütõzacskóból a mustáros szószhoz öntjük és ezután további 10 perc alatt összerotyogtatjuk.
Burgonyapürével, rizzsel vagy sült zöldségekkel tálalhatjuk! Egyszerû, gyors és igen ízletes végeredményt kapunk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!