Mustáros-fûszeres sült burgonya
sponsored links
Ez a burgonya olyan ízletes, hogy önmagában is ehetõ egy salátával. De remekül mûködik köretként is, vagy adhatjuk feltétnek például sóska- vagy spenótfõzelékhez vagy kapormártáshoz is.
Hozzávalók 4 fõre:
12 db közepes burgonya
3 evõkanál mustár (lehet magos is)
só
fûszerek ízlés szerint, most nálam:
cayenne bors, oregano, fokhagymapor
4 evõkanál olívaolaj
A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki szilikonos sütõpapírral.
A mustárhoz adjuk hozzá az általunk választott fûszereket, és ez tényleg nincs kõbe vésve, mindenki saját ízlésének megfelelõen variálhat velük. Öntsük hozzá az olívaolajat is, sót is tegyünk hozzá, és keverjük krémmé.
A burgonyákat alaposan mossuk meg, és vágjuk negyedekbe. Tegyük õket egy nagy tálba és alaposan forgassuk össze a fûszeres krémmel. Tegyük sütõbe és körülbelül 1 órán át süssük piros-ropogósra.
Úgy is készíthetjük, hogy nem mustárkrémet használunk, hanem mozsárban porrá õrölünk mustármagot, és azt keverjük a többi fûszerrel és az olívaolajjal. Ha nem sózzuk meg a keveréket, ropogósabbra sül, de ez csak a mustárporos verzióra igaz, mert a mustárkrémekben van só.