Mustáros fehérkaraj kukoricás krumplipürével
sponsored links
Kukoricás :)
Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet fehérkaraj (kb 40 dkg), 2 ? 3 evõkanál magos mustár, só, bors, kb 0, 5 dl olaj. A püréhez: 40 dkg krumpli, 10 dkg konzerv kukorica, 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál krémsajt, 1 dl tej, só, zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A mustárt, sót, borsot, olajat jól összekeverjük, a húsokat alaposan bekenjük vele, 1 éjszakát a hûtõben pihentetjük.
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük. Hozzáadjuk a vajat, a krémsajtot, a tejet, krémesre tõrjük, pürésítjük, hozzákavarjuk a kukoricát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.
A bepácolt húst kiolajozott serpenyõben 4 ? 5 perc alatt készre sütjük, a kukoricás krumplipürével tálaljuk.